Categories
Uncategorized

Nedlukning af Microsoft C5

Nedlukning af Microsoft C5

Skrevet af: Christian Mark d. 31/05/21

Det er nu to år siden, at der blev lukket og slukket for Microsoft C5, men vi oplever stadig at en lang række virksomheder fortsat arbejder i systemet. 

Det er ikke længere nogen nyhed, at Microsoft C5 ikke længere bliver udviklet, opdateret eller modtager support af Microsoft, faktisk blev det annonceret helt tilbage i 2013.

Så hvorfor bringe C5 tilbage på banen nu?

Vi oplever stadig virksomheder, som har fortsat arbejdet i C5 efter nedlukningen af systemet i starten af 2019.

Det kan virke uoverskueligt at skulle skifte system og, vi kan sagtens forstå at flere virksomheder ikke valgte at skifte system dagen efter annonceringen eller dagen efter nedlukningen.

men to år efter..

Flere af de større hosting partnere på markedet varslede allerede dengang (2018-2019) et fuldstændigt ophør i starten af 2021.

Så er man ikke allerede ved at skifte system, så er det i den grad ved at være på tide. 

Ingen udvikling, opdateringer eller support

Platformen og teknologien bag C5 er forældet, da økonomiprogrammet ikke understøtter de moderne teknologiske muligheder der er til rådighed i 2021 og, som virksomheder i dag stiller og bør stille krav til – f.eks. 100% online i skyen, skalerbarhed, applikation, integrationer og sprogversioner.

Desuden stiller vi os enige med Sikkerhedsstyrelsen, når de fraråder brug af IT-systemer, der ikke længere supporteres af leverandøren.

Ved at anvende software, som ikke er supporteret øges risikoen for at blive angrebet af hackere (og den risiko er i forvejen høj).

Er du en af dem, som fortsat bruger C5 som dit økonomisystem, så er der snart ikke længere nogen undskyldning.

Du bliver nødt til at finde et alternativ, så du kan få mest muligt ud af dit økonomisystem og samtidig sikre din virksomheds data på en forsvarlig måde. Heldigvis kan du sagtens få en smertefri overgang fra C5.